Iepazīstam Latviju un vietējo kopienu – izzinot, sadarbojoties, iekļaujoties

Iepazīstam Latviju un vietējo kopienu – izzinot, sadarbojoties, iekļaujoties

Turpinot apmeklēt kultūrorientācijas kursus, Ukrainas civiliedzīvotāji  labāk iepazīst Latvijas kultūras mantojumu un tradīcijas, valsts pārvaldes principus, pašvaldību kompetences, rod atbildes uz daudziem aktuāliem jautājumiem.

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja apmeklējums deva iespēju apskatīt novada vēstures ekspozīciju, kas vēsta par notikumiem no  9.g.t.p.m.ē. līdz 1991.gadam, uzzināt vairāk par pilsētu 19.gs. beigās un 20.gs. sākumā, kad tā attīstījās kā svarīgs rūpniecības un kultūras centrs, iegūt plašāku informāciju par novadu neatkarīgās Latvijas Republikas laikā un mūsdienās.

Savukārt muzeja interaktīvās programmas “Atklātnes pasaule” laikā  tās apmeklētāji  iepazinās ar atklātnēm kā vērtīgām dokumentālām liecībām, papildināja savas zināšanas par pilsētas vēsturi. Tas bija interesants digitāls ceļojums pa 20.gs. sākuma Daugavpils ielām un arī iespēja izveidot savu atklātni.

 

Daugavpils Māla mākslas centrs piedāvā iespēju iepazīties ar Latgales kultūras mantojumu – keramikas un podniecības tradīcijām. Šī iespēja Ukrainas civiliedzīvotājiem bija kā radošs ceļojums amatniecības pasaulē, jo apmeklējuma laikā viņi tika iepazīstināti ar Latgales podniecības  nozari, kas ir atzīta par Latvijas kultūras kanonu. Un ne tikai – arī piedalīties profesionālu keramiķu vadītā meistarklasē, kuras laikā bija iespēja  izmēģināt izgatavot kādu māla trauku vai priekšmetu un iegūt keramikas apstrādes iemaņas.

Iesaistīšanās radošajā  procesā  bija lieliska iespēja labāk iepazīt vidi, kultūru un cilvēkus, kas pārstāv vietējo kopienu.